De publieksstemming is gesloten!
dinsdag 2 november 2010

Sociale netwerken: de nominees

Stem nu voor je favoriete sociale netwerk (Facebook) via http://www.zoomerang.com/Survey/WEB22BB9G287ZP

Bibliotheek Halle
De Facebookpagina van bibliotheek Halle trakteert ons bijna dagelijks op nieuwigheden. Informatie over de dienst, zoals openingstijden, contactgegevens en website, staan netjes vermeld. Noemenswaardig is de verscheidenheid aan berichten, foto’s en links.

Jeugdbib Ham
Op de Facebookpagina van jeugdbib Ham vind je heel specifieke zaken over alles wat met jeugdliteratuur te maken heeft, zowel verjaardagswensen aan auteurs, als besprekingen van jeugdboeken en nieuwsfeiten. Elk bericht is mooi voorzien van bijpassende figuur.

Bibliotheek Permeke (Antwerpen)
De pagina van bibliotheek Permeke is ook raadpleegbaar voor niet-Facebookgebruikers. Dit maakt van deze pagina een platform voor alle internetgebruikers, een voordeel voor de niet-Facebookers onder ons die snel wat info willen vergaren over hun bibliotheek. De verwijzing naar MIJN BIB, een dienst waar je onder meer kan reserveren en verlengen, is een pluspunt.

Bibliotheek Sint-Gillis-Waas
De Facebookpagina van Sint-Gillis-Waas is meer dan alleen een sociaal netwerk. Je kan er bijvoorbeeld ook je bibliotheekmaterialen verlengen via Mijn Bib. Achter die knop opent zich namelijk een heel scala van mogelijkheden. Er is een gezonde mix van nieuwsberichtjes, wedstrijden en vermelding van komende evenementen.

Bibliotheek Letteren - Erasmushuis
Deze Facebookpagina vermeldt de missie van Bibliotheek Letteren - Erasmushuis. Zo weet de bezoeker onmiddellijk waar de bibliotheek voor staat. De bezoekers van de bibliotheek worden goed op de hoogte gehouden van de renovatiewerken. Ook verbeteringen van de dienstverlening worden in de verf gezet. Deze Facebookpagina heeft een positieve en doelgroepgerichte uitstraling.

Centrale Bibliotheek K.U.Leuven
Deze Facebookpagina is toegankelijk voor iedereen. Ze geeft voldoende info omtrent de openingsuren en andere nieuwtjes. Er staat ook een link naar hun Flickr account, waar je leuke foto’s ziet. De berichten zijn actueel en nuttig.

Bibliotheek Koksijde
Via de Facebookpagina van bibliotheek Koksijde blijf je op de hoogte van de gebeurtenissen in de bibliotheek. Grote veranderingen, zoals verbouwingen en de ZIZO-omschakeling, worden in de verf gezet. Niet alleen de eigen bibliotheekactualiteit wordt gevolgd, maar ook die van de hele sector.

Bibliotheek Hoogstraten
De Facebookpagina van bibliotheek Hoogstraten heeft een hoog informatiegehalte. Op het beginscherm zie je direct de adresgegevens, openingstijden en het telefoonnummer van de hoofdbibliotheek. Op het tabblad Info vind je alle openingstijden en contactgegevens van de uitleenposten terug. Het tabblad Evenementen bevat een hele resem activiteiten, of ze nu door de bib worden georganiseerd of in de bib plaatsvinden. Ze staan allemaal mooi chronologisch gepresenteerd. Wanneer je erop doorklikt, krijg je meer informatie en duidelijke instructies over hoe je moet inschrijven.

Bibliotheek Sint-Niklaas
De Facebookpagina van bibliotheek Sint-Niklaas wordt bijna dagelijks aangevuld met een nieuwsbericht. De foto’s en berichten over de renovatiewerken weken veel reactie los. Door het volgen van deze Facebookpagina leer je de bibliotheek goed kennen.

Bibliotheek Aartselaar
Op de Facebookpagina van bibliotheek Aartselaar vind je bij elk evenement een duidelijke afbeelding. Zo kun je onmiddellijk filteren in de activiteiten en hoef je geen overbodige evenementen te bekijken. Alles wat met lezen te maken heeft, krijgt bijvoorbeeld eenzelfde duidelijke afbeelding. Als je op het tabblad Info klikt, kun je onmiddellijk zien op welke dagen de bib gesloten zal zijn het komende jaar. De pagina wordt regelmatig onderhouden.

1 opmerking: