De publieksstemming is gesloten!
vrijdag 19 november 2010

Voor doelgroepen: de nominees

Stem nu voor je favoriete site voor doelgroepen via http://www.zoomerang.com/Survey/WEB22BB9G287ZP

Start To Read (Bibliotheek Heist-op-den-Berg)
Start To Read is een mooi initiatief om mensen wegwijs te maken in de wereld van boeken, een website voor wie niet veel leeservaring heeft. De site komt overzichtelijk en speels over en is bruikbaar voor alle bibliotheken in Vlaanderen.

Informatie en diensten voor doelgroepen (Muntpunt)
Muntpunt is de nieuwe naam voor het informatie- of startpunt voor Brussel, één centraal socio-cultureel centrum, dat bibliotheek en cultuur in één gebouw verenigt. Op de kleurige en goed gestructureerde website is er een aparte pagina voorzien voor doelgroepen, waar je contactadressen en specifieke uitleg vindt voor en over elke doelgroep. Een uitstekende aanzet om verschillende lagen van de bevolking binnen de muren van de bib te krijgen.

Luisterpunt
De website van Luisterpunt brengt aan de hand van luisterfragmenten literaire actualiteiten voor personen met een leesbeperking. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kinderen en volwassenen, en de site is tweetalig. Naast het verschaffen van algemene informatie, biedt Luisterpunt aan de bezoekers ook de mogelijkheid om aangepast materiaal (Daisy) voor uitleen aan te vragen.

School en Bibliotheek
School en Bibliotheek richt zich tot een professioneel publiek van leerkrachten die aan leesbevordering willen doen en/of met de school willen samenwerken met de plaatselijke bibliotheek.

Bib Bornems Digigids
Bib Bornems Digigids is een website voor mensen die niet zo vertrouwd zijn met het gebruik van computertoepassingen. Naast de blog (met allerlei handleidingen) vinden we er een duidelijk welkomstwoord en overzichtelijke pagina's (met relevante bronnen) voor e-mail/internet – excel – foto’s – powerpoint – varia – word. Verdienstelijk is dat men rekening houdt met het niveau van de lezer en aanduidingen voorziet betreffende de moeilijkheidsgraad (voor beginners, gevorderden, kenners).

UB Gent mobile
De UB Gent mobile applicatie voor Smartphones geeft studenten en andere geïnteresseerden de mogelijkheid om alle info en nieuwtjes aangaande de bib direct op de Smartphone te lezen. Via je Smartphone kun je de catalogus raadplegen, bibliotheekadressen zoeken, chatten met de bibliotheek, en de UGent blogs en tweets volgen.

Schoolwerking Bibliotheek Beringen
Binnen de website van openbare bibliotheek Beringen is een apart luik voorzien voor de schoolwerking. Je vindt er twee lijvige brochures die de samenwerking bevorderen tussen bib en basisonderwijs enerzijds en bib en secundair onderwijs anderzijds. De brochures geven alle informatie die leerkrachten en ouders nodig hebben. Verder wordt er uitgebreid melding gemaakt van het aanbod en verschillende introductie – en instructiemogelijkheden voor klassen.

Boekenbende aan Huis
Boekenbende aan Huis is een initiatief vanuit het Steunpunt Brusselse Bibliotheken, waarbij vrijwilligers en studenten in opleiding bij gezinnen met 5- en 6-jarige kinderen gaan voorlezen om zo de ouders en kinderen zin te doen krijgen in (voor)lezen en boeken. De website geeft achtergrondinfo voor vrijwilligers en gezinnen, alsook voorleestips, een filmpje en een boekje voor ouders en kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten