De publieksstemming is gesloten!
donderdag 18 november 2010

De vakjury (2)

In een eerste bericht over de vakjury stelden we onszelf voor. In dit bericht komen de 6 'externe experten' aan bod. De keuze van de vakjury telt mee voor 50% van de stemmen (25% bibliotheekschool + 25% externe experten). De andere 50% wordt berekend op basis van de publieksstemming. Stem mee en kies jouw favoriet(en) via de stemsite.

Fran Bambust
Fran Bambust werkte jaren als hoodfredactrice en scenariste bij VRT, VTM en VT4, schreef cabaretteksten en enkele kindermusicals en verhuurt haar pen als ghost- en copywriter aan nationale en internationale bedrijven of bv's. Werkt bij Change Designers dat o.a. de huisstijl van Locus en de imagocampagne De Bib van A tot Z ontwikkelde, en dat voor FARO een campagnebeeld ontwierp in het kader van de Week van de Smaak.

Gerard Bierens
Gerard Bierens was zowat de eerste in Nederland die met een biblioblog begon: weblog zonder haast. Hij is het meest gekend als ontwikkelaar van de digitale mediatheek van Fontys Hogescholen. Daarbuiten is hij ook nog freelance trainer en auteur. De onderwerpen waarmee hij zich bij Fontys bezighoudt, zijn onder andere weblogs, wiki's, kennismanagement, repositories, screencasting, zoekmachines, metadata en (andere) innovatieve web- en bibliotheektoepassingen.

Rob Coers
Rob Coers gaf aan de Gentse bibliotheekschool al een gesmaakte presentatie op de studiedag 23 Dingen goes back to the future. Hij heeft heel wat ervaring binnen de bibliotheeksector (onder andere in de vooruitstrevende Openbare Bibliotheek van Delft) en is in Nederland dé man van de 23 Dingen. Met zijn eenmanszaak Coers Internet Trainingen (CIT) verzorgt hij opleidingen en presentaties. Naast bibliotheekpersoneel volgden ook journalisten, makers van televisieprogramma's en medewerkers van gemeentelijke en provinciale overheden trainingen bij CIT.

Liesbeth Mantel
Liesbeth Mantel, aka Moqub, werkt als bibliotheekvernieuwer voor TU Delft. Sinds 2004 schrijft ze in Moqub's bibliotheek van dingen over web 2.0, social software, bibliotheken en nog veel meer.

Edwin Mijnsbergen
Edwin Mijnsbergen was 10 jaar informatiespecialist in de Zeeuwse Bibliotheek (ZB) in Middelburg. Sinds april 2010 richt hij zich, onder de naam M.I. Webwerk, op internetprojecten en -adviezen, sociale media, bibliotheekinnovatie en cursusbegeleiding. Verder schrijft hij regelmatig voor verschillende vakbladen. Zijn blog Mijns Inziens wordt zowel in Nederland als Vlaanderen druk bezocht. Daarnaast heeft hij ook het sociale netwerk http://bibliotheek20.ning.com/ opgericht, een verzamelplaats voor kenniswerkers.

Sofie Verhalle
Sofie Verhalle ging achtereenvolgens aan de slag als redacteur, productie-assistente en project manager, om zich uiteindelijk op het internet te storten in 2005. Bij Telenet combineerde ze haar passie voor web, project management en taal bij het Online Media Team als Marketing Manager. Sinds december 2008 maakt ze deel uit van het Talking Heads team, dit als Conversation Starter. Talking Heads adviseert bedrijven en zet social media advies om in de praktijk. Sofie verzorgt de verspreiding van inhoud op de relevante sociale netwerken en volgt deze van dichtbij op.

1 opmerking: