De publieksstemming is gesloten!
zaterdag 16 oktober 2010

Vlaamse Bib Web Awards uit startblokken

Dit najaar organiseert de Bibliotheekschool van Gent de eerste Vlaamse Bib Web Awards. Dit zijn awards voor verdienstelijke websites en -toepassingen die uitgaan van de Vlaamse bibliotheek-, documentatie- en informatiesector.

Een aantal cursisten van het graduaat BDI-kunde is op dit moment nog druk druk bezig om voor 10 categorieën telkens circa 10 genomineerden te selecteren. Vervolgens zal een combinatie van publieksstemmen (50%) en vakjury (50%) in elke categorie het eindresultaat bepalen.

De winnaars worden op 13 december 2010 in de bloemetjes gezet tijdens een feestelijke happening.

De nominees worden in de loop van volgende week verwittigd, niet lang daarna zal de publieksstemming openen.

Via deze blog houden we je de komende maanden op de hoogte: individuele voorstelling van alle genomineerden, presentatie van de vakjury, tussenstanden, enz.

Word ook fan van onze Facebook pagina en/of Twitter account.

2 opmerkingen:

  1. Ik wens de eerste Vlaamse Bib Web Awards veel succes. Het is een goeie kans om verdienstelijke online initiatieven in de kijker te zetten. Eerlijkheidshalve wil ik hier vermelden dat WINOB (Streekgericht Bibliotheekbeleid West-Vlaanderen) reeds in 2008 de WINOB Web-Awards hield voor alle openbare bibliotheken van West-Vlaanderen. Toen kwam de bibliotheek van Kortrijk uit de bus als winnaar! Stoten ze nu ook door naar de Vlaamse Award? We wensen hen alvast veel succes maar in 2 jaar tijd is de concurrentie serieus gestegen. Een heel resem andere bibliotheken heeft grote stappen gezet op gebied van online-aanwezigheid. De spanning stijgt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Danku, Stefaan. Bij deze Web Awards kijken we verder dan enkel openbare bibliotheken, verder dan West-Vlaanderen :-) en nomineren we in maar liefst tien verschillende categorieën! Zal Kortrijk in één van de categorieën genomineerd worden en winnen, wie weet? Meer nieuws volgt gauw.

    BeantwoordenVerwijderen